2018. szeptember 24.

Segítsüti 2018 - Csokoládés gyümölcskenyér




Ma veszi kezdetét az idei őszi Segítsüti árverés. Mostani kampányunkkal a

Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványt fogjuk támogatni.


A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika (Bókay Gyermekklinika) Magyarország első, Európa negyedik legrégibb, csecsemőket és gyermekeket ellátó fekvőbeteg intézménye, amely 1839 óta szünet nélkül a gyógyítás szolgálatában működik. 

A Segítsüti 30 bloggere által felajánlott süteményekből befolyó összeget egy kapnográf vásárlására szeretnénk fordítani, amely a súlyosan beteg, lélegeztetett gyermekek tüdőállapotának követésére szolgál. Segítségével az ebből a célból alkalmazott gyakori vérvételek elkerülhetőek a betegeknek kevesebb fájdalmat okozva.
Licitálni a felajánlott  süteményekre 2018. szeptember 24-én hétfőtől egy egyszerű regisztráció után  ITTlehet, az árverés vége pedig 27-én csütörtökön 16.00 órakor lesz. 
Minden sütemény kezdő kikiáltási ára 1.000.- forint.
Ismét várjuk minden kedves támogatónk, szimpatizánsunk segítségét, mert 2009 óta töretlenül hiszünk benne, hogy a süti segít.

Idén részemről egy csokoládés gyümölcskenyér készült az alkalomra
.
Hozzávalók normál méretű gyümölcskenyér formához

20 dkg cukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1,6 dl tej
25 dkg liszt
5 g sütőpor

5 dkg mazsola
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg kandírozott gyümölcskeverék
5 dkg csokoládédara vagy csokoládélencse
1 citrom reszelt héja

10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj

A sütőformát sütőpapírral béleljük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a tejjel kikeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet összedolgozzuk úgy, hogy csomómentes masszát kapjunk. Ezután belekeverjük a gyümölcsöket, a csokit és a reszelt citromhéjat, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot is.
Az így kapott tésztát beleöntjük a formába és 30-40 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Ha megsült, kivesszük a formából és rácsra téve kihűtjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt.
Ha megszilárdult a csokoládé, narancsszeletekkel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: