2018. július 18.

Tárkonyos csirke






Hozzávalók 4 személyre

2 egész csirkemell filé
20 dkg gomba
2 dl tejszín
1 dl tej
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
0,5 dl bor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 kávéskanál szárított tárkony
őrölt fehér bors


A filéket felezzük, és még mindegyik darabot 3-4 kisebb szeletre vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, a húsok mindkét oldalát jól átsütjük benne, majd kiszedjük őket.
A maradék olajon megpirítjuk a reszelt fokhagymát, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott gombát, visszatesszük a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk, tárkonnyal ízesítjük és 8-10 percig alacsony lángon rotyogtatjuk.
A keményítőt feloldjuk a borban, a húshoz öntjük és besűrítjük vele.
Párolt rizzsel kínáljuk.