2018. július 19.

Fahéjas kifli




Hozzávalók 32 darabhoz

A tésztához
70 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 dl tej
fél dl olaj
33-35 dkg natúr joghurt
1 tojás
fél kávéskanál só
2 evőkanál cukor

A töltelékhez
3 dkg olvasztott vaj
9 csapott evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

1 tojás a kenéshez

Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, és megszórjuk a cukor és a fahéj keverékével. Egy lapra egy evőkanálnyi fahéjas cukrot számolunk.
Éles késsel vagy pizzavágóval 8 egyenlő részre vágjuk az így kapott háromrétegű tésztakört, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 20-25 perc.

Nincsenek megjegyzések: