Ha unjuk már a megszokott köreteket, színesíthetjük a palettát a kuszkusz bevonásával.
Ez az arab eredetű és az ottani konyha mindennapos alapanyaga valójában durumbúzából készült dara.
Sokféleképpen elkészíthető és ami a legnagyobb előnye (amellett persze, hogy finom és tápláló), hogy rendkívül gyorsan és egyszerűen.
Jómagam ezt a zöldséges változatot kedvelem leginkább és főleg önállóan, de sültek mellé is remek választás.
Hozzávalók 2 személyre
1 dl kuszkusz
1,5 dl víz
só
20 dkg vegyes zöldség (borsó, zöldbab, sárgarépa, stb.)
5 dkg gomba szeletelve
1 kisebb vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só
A kuszkuszt lábosba mérjük, a vizet a sóval felforraljuk és ráöntjük. Kicsit átkeverjük, lefedjük és 10-12 percet állni hagyjuk.
A zöldségeket és a gombát az olívaolajon ízlés szerint sózva puhára pároljuk. Az időközben elkészült kuszkuszt hozzáadjuk és az egészet elkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése