2018. január 29.

Céklaleves





Hozzávalók 4 személyre

3 közepes méretű cékla
1 sárgarépa
15 dkg savanyított káposzta
1 evőkanál paradicsompüré
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
2-3 babérlevél
őrölt kömény


A tálaláshoz
tejföl
kapor

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és az olajon mindkettőt halvány aranyszínre pirítjuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott céklát és sárgarépát. Beletesszük a babérlevelet, a paradicsompürét, sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
Félidőben a (ollóval) kisebb darabokra vágott savanyított káposztát is hozzáadjuk.
A főzés végén köménnyel ízesítjük, és ha a káposztától még nem elég savanykás, kevés ecettel savanyítjuk.
Tejföllel és kaporral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: