2017. június 2.
Tökfőzelék
Az egyik kedvenc ételem a tökfőzelék, különösen így tavasszal, amikor zsenge tökből és friss kaporból lehet készíteni.
Hozzávalók 4 személyre
1 kg gyalult tök
1 nagy csokor kapor
2 -3 evőkanál almaecet
só
fél dl olaj
3 csapott evőkanál liszt
2-3 evőkanál tejföl
A tököt annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni az apróra vágott kaporral, az ecettel és ízlés szerinti mennyiségű sóval.
Forrástól számítva 8-10 percig főzzük.
Nagyobb lábosban az olajon halvány színűre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzáöntjük a tököt.
Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és az egészet összeforraljuk.
Feltétként adhatunk mellé fasírtot, pörköltet, sült virslit, de önállóan is remek tavaszi étel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése