2017. június 2.

Tökfőzelék




Az egyik kedvenc ételem a tökfőzelék, különösen így tavasszal, amikor zsenge tökből és friss kaporból lehet készíteni.


Hozzávalók 4 személyre

1 kg gyalult tök
1 nagy csokor kapor
2 -3 evőkanál almaecet

fél dl olaj
3 csapott evőkanál liszt
2-3 evőkanál tejföl

A tököt annyi vízben, amennyi ellepi odatesszük főni az apróra vágott kaporral, az ecettel és ízlés szerinti mennyiségű sóval.
Forrástól számítva 8-10 percig főzzük.
Nagyobb lábosban az olajon halvány színűre pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről és óvatosan hozzáöntjük a tököt.
Belekeverjük a tejfölt, visszatesszük a tűzre és az egészet összeforraljuk.
Feltétként adhatunk mellé fasírtot, pörköltet, sült virslit, de önállóan is remek tavaszi étel.

Nincsenek megjegyzések: