2016. november 9.

Fűszerkeverékek







A készen kapható helyett magunk is készíthetünk különféle fűszerkeverékeket. Az így kapott ízesítők sokkal illatosabbak és nem tartalmaznak felesleges és káros adalékanyagokat.
Érdemes egyszerre kisebb adagokat készíteni, ezek hamarabb elfogynak, így kevésbé veszítik el az illatukat.
Jól záródó, kis méretű csavaros üvegben praktikusan és légmentesen tárolhatóak.
A receptben lévő szárított fűszerek közül a már eleve finomra őrölt, porszerű állagúak mehetnek egyből a keverőtálkába (pl.: pirospaprika, őrölt bors), a morzsoltakat (pl.: majoránna, oregánó, kakukkfű) először kávédarálóba mérjük és megőröljük, így tesszük a többihez.


Provence-i fűszerkeverék (a fotó bal oldalán)

2 kávéskanál oregano
2 kávéskanál kakukkfű
2 kávéskanál petrezselyem
1 kávéskanál majoránna
1 kávéskanál borsikafű
1 kávéskanál rozmaring
1/2 kávéskanál tárkony
1/4 kávéskanál levendulavirág


Chilis bab fűszerkeverék (a fotón középen)

3 kávéskanál pirospaprika
2 kávéskanál só
2 kávéskanál oregano
2 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál kakukkfű
1/2 kávéskanál gyömbér
1/2 kávéskanál babérlevél
1/2 kávéskanál curry
1/4 kávéskanál fahéj
1 szárított csilipaprika

Gyros fűszerkeverék (a fotó jobb oldalán)

2 kávéskanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 kávéskanál oregano
1 kávéskanál fekete bors
1 kávéskanál kömény
1 kávéskanál koriander
1 kávéskanál bazsalikom
1 kávéskanál kakukkfű
1/2 kávéskanál babérlevél
1/2 kávéskanál rozmaring
1/2 kávéskanál szárított fokhagyma



Nincsenek megjegyzések: