2016. július 16.
Töltött kelkáposzta
Ez az étel most, nyáron a legfinomabb, amikor friss fűszereket használhatunk az elkészítéséhez.
Hozzávalók
1 nagy fej kelkáposzta
1 kg darált hús
15 dkg rizs
1 csokor friss borsikafű
1 csokor friss kapor
1/2 kávéskanál bors
3 csapott kávéskanál só
tejföl
kapor
A káposzta torzsát kivágjuk, a káposztafejet pedig enyhén sós, gyöngyözve forró vízbe tesszük. Egy kés és egy villa segítségével egyenként levágjuk a leveleket és egy tálba szedjük.
Ezzel a művelettel kicsit átpároljuk a leveleket, így töltéskor nem repednek szét.
A töltelék hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, megtöltjük vele a káposztaleveleket és egy nagyobb méretű fedeles cserépedénybe vagy jénai tálba rakosgatjuk őket. Felöntjük annyi enyhén sós vízzel, hogy 2/3 részig ellepje a töltött káposztákat.
Lefedjük a tálat és 200 fokos sütőben 40-50 percen át sütjük/pároljuk.
A sütés utolsó 15 percében eltávolítjuk a fedőt, tejföllel bőven megkenjük a töltéseket és így sütjük tovább.
Kaporral meghintve és esetleg plusz tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése