2016. július 30.
Szilvás sütemény
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
3 tojás
25 dkg cukor
70 ml olaj
3 dl tej
35 dkg finomliszt
10 g sütőpor
A töltelékhez
1 kg szilva
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
fél kávéskanál őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
A tetejére
fahéjas porcukor
A szilvákat felezzük, a magokat eltávolítjuk, majd negyedeljük.
Rászórjuk a cukrokat, a fűszereket és az egészet jól összeforgatjuk. Legalább félórát állni hagyjuk.
Az egész tojásokat a cukorral és az olajjal jól kikeverjük, Hozzáöntjük a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet és csomómentesre keverjük.
Kivajazott tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk a gyümölcsöt és 180 fokos sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése