Meggyszezonban az egyik kedvenc süteményünk.
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 tojás
1 evőkanál tejföl
10 g sütőpor
csipet só
A töltelékhez
80 dkg magozott meggy
4 evőkanál cukor
fél kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás pudingpor
5-6 evőkanál zsemlemorzsa
A töltelékhez a meggyet lábosba mérjük és a cukorral és a fahéjjal együtt felforraljuk. Forrástól számított 15-20 percig lassú tűzön rotyogtatjuk.
A pudingport 2 dl hideg vízben feloldjuk, a meggyhez öntjük és besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és lisztezett munkafelületen mindkét részből egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
A egyiket a kivajazott-lisztezett tepsi aljába terítjük. Megszórjuk a zsemlemorzsa felével, majd rásimítjuk a tölteléket. Erre jön a zsemlemorzsa másik fele, végül pedig a második tésztalap.
180 fokra melegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Teljesen kihűtve lehet szépen szeletelni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése