A világ legegyszerűbb és egyben legfinomabb túrós süteménye, ami valójában a sült túrótorta tölteléke tészta nélkül sütve.
Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez
50 dkg krémes túró
50 dkg tejföl
50 dkg tejföl
10 dkg étkezési keményítő vagy finomliszt
20 dkg cukor
4 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
A tetejére
porcukor
sárgabaracklekvár
1 citrom reszelt héja
A tetejére
porcukor
sárgabaracklekvár
A hozzávalókat tálba mérjük és kikeverjük. (ha rögesebb a túró, botmixert használhatunk), majd vajjal vékonyan kikent tepsibe öntjük az egészet.
180 fokos sütőben 30-35 percig sütjük, vagy amíg a töltelék teljesen meg nem szilárdul.
Langyosra hűtve szeleteljük, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Langyosra hűtve szeleteljük, sárgabaracklekvárral kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése