2016. június 24.
Peach Melba Pavlova
A blogon található habcsókos desszertgyűjtemény újabb taggal bővült. Ezúttal egy igazán nyári verzió készült sok gyümölccsel, mert most ennek van szezonja.
Hozzávalók
5 tojás fehérje (200 g)
1 kávéskanál citromlé
25 dkg porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
A málnaöntethez
15 dkg málna
3 dkg cukor
A tetejére
2 dl tejszín
1 teáskanál cukor
2 őszibarack
35 dkg málna
A sütőt 120-130 fokra melegítjük, és egy sütőlapra sütőpapírt terítünk.
A tojásfehérjéből a citromlével kemény habot verünk. Hozzáadjuk a porcukrot és a keményítőt, majd még 4-5 percig az elektromos habverő magas fokozatán tovább verjük, amíg szilárd, kemény habot nem kapunk.
A sütőlap közepére halmozzuk az egészet, kanállal kicsit eligazgatjuk, sütőbe toljuk és megsütjük, szárítjuk.
Langyosra hűtjük, majd óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
Az öntethez a málnát a cukorral felforraljuk, majd kis lángon 6-8 percig forraljuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Sűrű szövésű szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belőle.
A tejszínből a cukorral közepesen kemény habot verünk, a torta tetejére simítjuk.
Meglocsoljuk az öntettel és kirakjuk a gyümölcsökkel.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése