2016. június 18.

Tejfölös pite






Hozzávalók 36 x 13 cm-es téglalap, vagy 22 cm-es kör alakú piteformához

A tésztához
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
1 tojássárgája
késhegynyi sütőpor
csipet só

A krémhez
50 dkg tejföl
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 dkg étkezési keményítő
2 tojás

1 evőkanál búzadara

A tetejére
50 dkg málna, ribizli (vagy egyéb gyümölcs) vegyesen

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kibéleljük vele a piteformát és egyenletesen rászórjuk a búzadarát.
A krém hozzávalóit kikeverjük és a tésztára öntjük.
180 fokos sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a pite közepén is meg nem dermedt a krém.
Teljesen kihűtjük, majd a gyümölcsöket a tetejére halmozzuk.

Nincsenek megjegyzések: