2016. június 12.

Citromos-levendulás keksz






A citrom és a levendula remek párost alkot ebben a kekszben, és most nagyon időszerű is, mert javában virágzik a levendula.


Hozzávalók

20 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 tojássárgája
fél kávéskanál só
6 g sütőpor
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 kávéskanál citromaroma

A mázhoz
20 dkg porcukor
fél citrom leve
2 evőkanál víz

A díszítéshez
levendulavirág

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, lisztezett munkafelületen fél cm vastagságúra nyújtjuk.
Tetszőleges formájú kiszúróval kiszaggatjuk a kekszeket, amiket aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
200 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Kikeverjük a mázat, és ha kihűltek a kekszek, egyesével belemártjuk őket.
Szórunk rá kevés levendulavirágot, majd szobahőmérsékleten egy órán át szárítjuk.


Nincsenek megjegyzések: