2016. április 21.

Nutellás kifli





Hozzávalók 16 kiflihez

A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
3,5 dl tej
1,5 evőkanál cukor
fél kávéskanál só
3 dkg vaj
1 tojás

A töltelékhez
1 kisebb üveg Nutella

A kenéshez
1 tojássárgája
1 evőkanál tej

A tésztához egy dl langyos tejben kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és rugalmas tésztát dagasztunk.
Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, finoman átgyúrjuk és újra duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen kettévesszük a tésztát és mindkét részből egy-egy 3-4 mm vastagságú körlapot nyújtunk. Mindkettőt nyolc egyenlő részre vágjuk, így 16, háromszög alakú tésztát kapunk. Közepükbe egy teáskanál Nutellát teszünk, majd a hosszabbik végüknél kezdve feltekerjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és még 20-25 percet pihentetjük.
Tetejüket lekenjük a tojássárgája, tej keverékével majd 180 fokos sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: