2015. december 20.

Habkarika vaníliakrémmel






Aranyvasárnapi álomdesszert, már persze, annak, aki szereti a habcsókból készült édességeket.


Hozzávalók 20 darabhoz

3 tojásfehérje
kristálycukor
1 púpozott teáskanál étkezési keményítő

A vaníliakrémhez
3 tojássárgája
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csapott evőkanál liszt
2 dl tej
1 dl tejszín

A díszítéshez
málna vagy egyéb ízlés szerinti gyümölcs

Lemérjük a tojásfehérjét, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá.
Gőz felett kevergetve addig melegítjük a  keveréket, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne forrósítsuk fel nagyon, mert a tojás kicsapódhat!
Hozzáadjuk a keményítőt, és habverővel nagyon kemény habot verünk belőle. Nyomózsákba töltjük, és nagyobb méretű csillagcsővel először vékony talpakat, majd erre karikákat formázunk a habból egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk a habkarikákat.
Ezalatt elkészítjük a krémet.
A tojássárgákat a cukrokkal, a liszttel, a vaníliával és a tejjel csomómentesre keverjük, majd felfőzzük, hogy besűrűsödjön. Teljesen kihűtjük.
A tejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk a vaníliakrémet. Ezzel megtöltjük a habkosárkákat, végül málnaszemekkel díszítjük őket.




Nincsenek megjegyzések: