2015. október 28.

Padlizsánkrém





Néhány szelet pirítóssal az egyik legfinomabb reggeli vagy vacsora lehet a padlizsánkrém.
Aki még nem kóstolta, semmiképp ne hagyja ki!


Hozzávalók

2 padlizsán
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olívaolaj

őrölt fekete bors


A padlizsán szárát ujjnyi szélességben levágjuk, majd kettévágjuk a zöldséget és tepsibe téve megsütjük.
Ez nagyjából félóra alatt megvan, akkor jó, ha teljesen megpuhul a húsa.
Langyosra hűtjük, a héját lehúzzuk és tálba rakjuk. Az esetleges levet leöntjük alóla és botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a majonézt, a mustárt, az olajat és belereszeljük a fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és az egészet jól elkeverjük.
Pirítóssal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: