2015. október 24.

Meggyes-túrós rétes





Hozzávalók 2 rúdhoz

2 x 2 készen kapható réteslap
50 dkg túró
30 dkg meggy (befőtt vagy mirelit is lehet)
4-5 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál olaj

A tetejére
tejföl

Két-két réteslapot egymásra terítünk.
Egyenletesen elosztjuk rajtuk a túrót, a meggyszemeket, megszórjuk őket cukorral, vaníliás cukorral, végül meglocsoljuk kevés olajjal.
Feltekerjük, és olajjal vékonyan kikent tepsibe rakjuk őket. Tetejüket átkenjük tejföllel és forró sütőben (elektromos sütő alsó-felső fokozat, 240 fok) 8-10 perc alatt megsütjük.
Még forrón szeleteljük és porcukorral meghintve kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések: