2015. június 16.
Lecsó
Ahány ház vagy vidék, annyiféle lecsó:-)
A "normál" változat nálunk így készül, a töklecsó pedig itt található.
Hozzávalók 4 személyre
2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika
só
A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele kolbász- vagy virslikarikákat, illetve a sütés végén adhatunk hozzá 3-4 felvert tojást is, amit belesütünk a lecsóba.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Érdekes ez a recept, tényleg úgy van, ahogy írtad: "Ahány ház vagy vidék, annyiféle lecsó:-)"
Tojásos lecsót még nem láttam, de biztos ki fogom próbálni!
Nekem a kedvencem a rizses, jó sok krumplival :)
Mi tejföllel esszük a lecsót és virslit vagy kolbászt is sütünk bele. Pirospaprikát mondjuk nem teszünk bele, mert 2x annyi paradicsomot rakunk bele, mint paprikát, így attól lesz piros.
Megjegyzés küldése