2015. május 20.

Epres-túrókrémes palacsinta





Hozzávalók 12 palacsintához

A palacsintatésztához
30 dkg liszt
3 tojás
2 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál cukor
csipetnyi só
4 dl tej
1 dl szóda- vagy ásványvíz

A töltelékhez
50 dkg túró
50 dkg natúr krémsajt
3-4 evőkanál cukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál vaníliakivonat
csipetnyi só
20 dkg eper

A díszítéshez
eperszemek
citromfűlevél

A hozzávalókból csomómentes tésztát keverünk és olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben vékony palacsintákat sütünk belőle.
A töltelék hozzávalóit összedolgozzuk, végül a kisebb kockákra vágott epret is beleforgatjuk.
Megtöltjük a palacsintákat, majd eperszemekkel és citromfűlevéllel (elmaradhat) díszítve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: