Szerepel már a blogon citromkrém, narancskrém és eperkrém is, mivel nagy rajongói vagyunk az angol konyha - szerintem - legjobb találmányának.
Így, miután a minap a piacon nagyon szép vérnarancsokat találtam, egyszerűen muszáj volt vennem, majd pedig újabb adag curd-öt készítenem. Azt hiszem, idáig ez lett a legjobb, bár, ha jól emlékszem, mindegyik után ezt mondtam...:-)
Hozzávalók
3 tojássárgája
1/2 narancs reszelt héja
60 ml frissen facsart narancslé
1 kávéskanál vaníliakivonat
100 g cukor
25 g étkezési keményítő
50 g vaj
A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot, a vaníliát és a keményítőt lábosba mérjük.
Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel.
A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, sűrű szövésű szitán áttörjük és jól behűtjük.
3 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik és istenien néz ki. :)
Szuperül néz ki!
mennyi ideig lehet eltárolni?
Hűtőben, zárt üvegben két hétig biztosan eltartható.
Megjegyzés küldése