2015. március 7.

Vérnarancs krém - Blood orange curd





Szerepel már a blogon citromkrémnarancskrém és eperkrém is, mivel nagy rajongói vagyunk az angol konyha - szerintem - legjobb találmányának.
Így, miután a minap a piacon nagyon szép vérnarancsokat találtam, egyszerűen muszáj volt vennem, majd pedig újabb adag curd-öt készítenem. Azt hiszem, idáig ez lett a legjobb, bár, ha jól emlékszem, mindegyik után ezt mondtam...:-)


Hozzávalók

3 tojássárgája
1/2 narancs reszelt héja
60 ml frissen facsart narancslé
1 kávéskanál vaníliakivonat
100 g cukor
25 g étkezési keményítő
50 g vaj

A tojássárgákat, a narancshéjat, a narancslevet, a cukrot, a vaníliát és a keményítőt lábosba mérjük.
Lassú tűzön, folyamatosan kevergetve felforrósítjuk annyira, hogy besűrűsödjön, de ne forraljuk fel.
A tűzről levéve beledolgozzuk a vajat, sűrű szövésű szitán áttörjük és jól behűtjük.


3 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon jól hangzik és istenien néz ki. :)

Brigitta Kocsis írta...

Szuperül néz ki!
mennyi ideig lehet eltárolni?

Citromhab írta...

Hűtőben, zárt üvegben két hétig biztosan eltartható.