Hozzávalók 4 személyre
6 tojás
3 közepes méretű krumpli
1 kisebb vöröshagyma
A tartármártáshoz
40 dkg tejföl
20 dkg majonéz
1 teáskanál mustár
1/2 kávéskanál cukor
1 kávéskanál citromlé
csipetnyi őrölt fehér bors
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha már puha, leöntjük a főzővizet és langyosra hűtjük.
A tojásokat keményre főzzük, a hagymát megtisztítjuk és hosszában csíkokra vágjuk.
A mártás hozzávalóit kikeverjük. Hozzáadjuk a krumplit és a hagymát, majd az egészet jól összedolgozzuk.
Végül a karikára vágott főtt tojásokat is beleforgatjuk, ezt már óvatosan, hogy ne törjük nagyon össze.
Jól behűtve (ezalatt az ízek is kellően összeérnek) kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése