2014. november 23.

Mátrai borzas szelet





Hozzávalók 12 szelethez

1 kg kicsontozott sertéskaraj

50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
1 evőkanál tejföl
1 tojás
2 kávéskanál só
1/2 kávéskanál őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
5 evőkanál liszt

A sütéshez
olaj

A tálaláshoz
tejföl 
reszelt sajt


A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd a szeletek mindkét oldalát besózzuk.
Az egész krumplikat nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Belekeverjük a sót és 10-15 percig pihentetjük.
Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt, a borsot, a lisztet,belereszeljük a fokhagymagerezdet és az egészet jól elkeverjük.
A sütéshez szánt olajat felforrósítjuk.
A hússzeleteket először lisztbe forgatjuk, majd a krumplis masszába és óvatosan az olajba eresztjük őket. Ha a nyers bunda nem akar a húson megtapadni, a kezünkkel nyomkodjuk rá.
Először a húsok egyik oldalát sütjük szép pirosra, majd megfordítjuk és a másikat is.
Egy tál aljába papírtörlőt terítünk, erre szedjük ki a kellően átsült hússzeleteket.
Tálaláskor minden szeletre tejfölt kanalazunk, és megszórjuk reszelt sajttal.
Sült krumplit kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: