2014. november 22.

Kókuszkrémes fehér piskótatekercs






Nagyon finom, pillekönnyű sütemény, kókuszrajongóknak feltétlenül ajánlom.



Hozzávalók 32 x 34 cm-es (gázos) tepsihez

A piskótához
35 dkg tojásfehérje
15 dkg cukor
csipet só
18 dkg finomliszt
6 g sütőpor

A kókuszkrémhez
50 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A tojásfehérjét keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt nem lesz hófehér a piskóta, másrészt feltekerésnél könnyebben törik.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük. Kb. kétharmadát a kihűlt piskótalapra kenjük, majd újra felcsavarjuk.
A maradék krémmel bevonjuk a tekercs felszínét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Azonnal szeletelhető.

3 megjegyzés:

Bernadett Farkas írta...

Kedves Citromhab! Meg szeretném kérdezni hogy ezt a sutenenys,fokep f a piskótát el kehetkehete készíteni torta formában, ha igen mekkorát javasolsz és hanyhány percig sütni? Köszönettel Berni

Citromhab írta...

Kedves Berni! Természetesen tortaformában is el lehet készíteni ezt a piskótát.
24 cm-es formába a hozzávalók felét vedd, akkor egy kb.5-6 cm magasságú piskótalapot kapsz. A sütési időt tűpróbával tudod megállapítani.

Bernadett Farkas írta...

Rendben nagyon szépen köszönöm a választ!:)