2014. november 22.

Kókuszkrémes fehér piskótatekercs






Nagyon finom, pillekönnyű sütemény, kókuszrajongóknak feltétlenül ajánlom.



Hozzávalók 32 x 34 cm-es (gázos) tepsihez

A piskótához
35 dkg tojásfehérje
15 dkg cukor
csipet só
18 dkg finomliszt
6 g sütőpor

A kókuszkrémhez
50 dkg mascarpone
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kókuszreszelék

A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A tojásfehérjét keményre felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot és a sót, majd habverővel még 1-2 percig verjük. Sima, fényes habot kell kapnunk. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és kb. 15 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert egyrészt nem lesz hófehér a piskóta, másrészt feltekerésnél könnyebben törik.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
A krém hozzávalóit kikeverjük. Kb. kétharmadát a kihűlt piskótalapra kenjük, majd újra felcsavarjuk.
A maradék krémmel bevonjuk a tekercs felszínét és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Azonnal szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések: