2014. július 12.

Morzsasüti - Crumble





Trifle mellett az angol konyha másik remeke ez a süti. Különféle gyümölcsökkel (alma, meggy, barack, stb.) készülhet, én most szilvát használtam, mert az idén rekord gyorsasággal megérett a korai szilva.


Hozzávalók 26 cm-es piteformához

60 dkg szilva
1/2 kávéskanál fahéj

A morzsához
10 dkg liszt
5 dkg őrölt mogyoró/mandula/dió
6 dkg vaj
6 dkg cukor


A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A szilvát felezzük, magját eltávolítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. A gyümölcsöt a forma aljába terítjük és megszórjuk fahéjjal.
A tészta hozzávalóit nagyjából összegyúrjuk, nem kell hogy összeálljon. A tésztamorzsát a szilvaszeletek tetejére szórjuk.
Sütőbe toljuk és 20-25 perc alatt megsütjük.



Nincsenek megjegyzések: