2014. június 1.

Eperkrém - Strawberry curd





Készítettem már korábban is ilyen krémet, ez a tölteléke az eperkrémes linzernek, de most friss eperből újra legyártottam.
Annyit mondhatok, hogy sokkal veszélyesebb és komolyabb függőséget okoz, mint a lemon curd :-)


Hozzávalók

20 dkg eper
3 tojássárgája
12 dkg cukor
2 dkg étkezési keményítő
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg vaj

A epret botmixerrel pürésítjük, majd szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belőle.
A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel, a vaníliával csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az epervelőhöz.
Fél citrom levét belefacsarjuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Belekeverjük a vajat és langyosra hűtjük.
Üvegbe töltjük és lezárva felhasználásig hűtőben tartjuk.
Süteményekbe tölthetjük vagy csak úgy, önállóan is fogyaszthatjuk.

1 megjegyzés:

Be Sweet :) írta...

Úúúúú. Imádom az epret. Most már rá kell szánnom magam, aztán sorba jöhet minden gyümölcs az idénynek megfelelően. :)))
Nagyon szép képek. Biztos finom is. :)