2014. június 5.
Spagetti húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre
25 dkg spagettitészta
A gombócokhoz
50 dkg darált hús
10 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 tojás
só
őrölt bors
A szószhoz
4-5 evőkanál olaj
10 dkg sűrített paradicsom
50 ml víz
1 csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó
só
őrölt bors
A gombóc hozzávalóit kézzel jól összedolgozzuk és diónyi golyókat formázunk belőle.
Nagyobb méretű lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a gombócokat és közepes lángon, lefedve készre pároljuk. Keverés helyett időnként megrázogatjuk a lábost.
Ha megfőttek a húsgolyók hozzáadjuk a paradicsomot, a vizet és az apróra vágott vagy szárított oregánót.
Sózzuk, borsozzuk és az egészet összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és még melegen a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
De nagyon jó lehet így együtt! Tésztát szeretem paradicsomos gombócot szeretem akkor ez nekem való étek!:-))
Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése