2014. június 5.

Spagetti húsgombóccal




Hozzávalók 4 személyre

25 dkg spagettitészta

A gombócokhoz
50 dkg darált hús
10 dkg zsemlemorzsa
1 gerezd fokhagyma
1 tojás

őrölt bors

A szószhoz
4-5 evőkanál olaj
10 dkg sűrített paradicsom
50 ml víz
1 csokor friss vagy 1 kávéskanál szárított oregánó

őrölt bors

A gombóc hozzávalóit kézzel jól összedolgozzuk és diónyi golyókat formázunk belőle.
Nagyobb méretű lábosban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a gombócokat és közepes lángon, lefedve készre pároljuk. Keverés helyett időnként megrázogatjuk a lábost.
Ha megfőttek a húsgolyók hozzáadjuk a paradicsomot, a vizet és az apróra vágott vagy szárított oregánót.
Sózzuk, borsozzuk és az egészet összeforraljuk.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és még melegen a paradicsomos húsgolyókkal tálaljuk.



1 megjegyzés:

Éva írta...

De nagyon jó lehet így együtt! Tésztát szeretem paradicsomos gombócot szeretem akkor ez nekem való étek!:-))
Nagyon guszta!