2014. június 1.
Eperkrém - Strawberry curd
Készítettem már korábban is ilyen krémet, ez a tölteléke az eperkrémes linzernek, de most friss eperből újra legyártottam.
Annyit mondhatok, hogy sokkal veszélyesebb és komolyabb függőséget okoz, mint a lemon curd :-)
Hozzávalók
20 dkg eper
3 tojássárgája
12 dkg cukor
2 dkg étkezési keményítő
fél citrom leve
1 teáskanál vaníliakivonat
5 dkg vaj
A epret botmixerrel pürésítjük, majd szitán áttörjük, hogy a magok kikerüljenek belőle.
A tojássárgáját a cukorral, a keményítővel, a vaníliával csomómentesre keverjük és hozzáadjuk az epervelőhöz.
Fél citrom levét belefacsarjuk és lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Belekeverjük a vajat és langyosra hűtjük.
Üvegbe töltjük és lezárva felhasználásig hűtőben tartjuk.
Süteményekbe tölthetjük vagy csak úgy, önállóan is fogyaszthatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Úúúúú. Imádom az epret. Most már rá kell szánnom magam, aztán sorba jöhet minden gyümölcs az idénynek megfelelően. :)))
Nagyon szép képek. Biztos finom is. :)
Megjegyzés küldése