2014. május 8.

Puncsgolyó







Az előző bejegyzéshez kapcsolódva, a főzött fondant egyik lehetséges felhasználása.


Hozzávalók 20-22 darabhoz

10 dkg babapiskóta (10 db)
15 dkg sárgabaracklekvár
6 dkg cukor
30 ml rum (vagy rumaroma vízzel 30 ml-re kiegészítve)
1 púpozott evőkanál mazsola
1/2 citrom reszelt héja
1 kávéskanál kakaópor

A fondanthoz
25 dkg cukor
130 ml víz
1 kávéskanál ecet

A golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk.
Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport, és kanállal alaposan elkeverjük.
Ha teljesen kihűlt a massza, diónyi golyókat formázunk belőle.
A fondantot az itt található leírás szerint elkészítjük.
Egyenként egy villára helyezzük a golyókat, és egy teáskanál segítségével bevonjuk őket a mázzal.
Kicsit várunk, hogy a felesleg visszacsurogjon a tálba, majd dermedésig sütőpapírra ültetjük a puncsgolyót.
Ha teljesen megszilárdult a máz (40-50 perc), papírkapszlikba rakjuk őket.

7 megjegyzés:

Muskátli Büfé írta...

Csodaszépek!!!!

Citromhab írta...

Köszönöm szépen!

Illéskrisz Konyhája írta...

De jó! A mázat külön köszönöm, éppen roládot készülök sütni. Nagyon szemrevalóak!

Márta Antal írta...

Nem sok ez a lekvár mennyiség ?

Citromhab írta...

Nem, éppen ennyi kell.

andrea nagy írta...

A fondant tol lesz rózsaszín a máz?

Citromhab írta...

A fondant a benne lévő ételfestéktől lesz rózsaszín.