2014. április 25.

Kakaós palacsinta





Ennél a palacsintánál nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül a kakaó. 

Hozzávalók 15 palacsintához

A tésztához
5 dl tej
1 dl szódavíz vagy ásványvíz
2 nagy méretű tojás
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 evőkanál olaj
2 dkg kakaópor
20 dkg finomliszt

A töltelékhez
piros gyümölcsből készült lekvár (áfonya, eper, ribizli)

A díszítéshez
tetszőleges gyümölcs
porcukor

A tészta hozzávalóit csomómentesre keverjük és olajjal vékonyan kikent palacsintasütőben kisütjük.
A sütőt minden egyes palacsinta sütése előtt olajozzuk ki, akkor is, ha teflonbevonatú edényt használunk.
A palacsintákat megkenjük lekvárral, feltekerjük, és porcukorral megszórva gyümölccsel díszítve kínáljuk.

A töltelék nem csak lekvár, hanem túró, puding, vanília- vagy csokikrém  is lehet.

2 megjegyzés:

Kósa Márta írta...

Olaj helyett olvasztott vajat ajánlok!

Millye írta...

Imádjuk a palacsintát :) mindenképp kipróbálom ezt a "verziót" is :)