2014. április 24.

Almás rétestorta





Egyszerű és finom almatorta.


Hozzávalók 24 cm-es tortaformához

1 csomag (4 lap) készen kapható réteslap

A töltelékhez
1 kg savanykás alma, tisztítva mérve
4-5 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 kávéskanál fahéj
1/2 csomag vaníliás pudingpor vagy 20 g étkezési keményítő
1/2 citrom reszelt héja
mazsola

A tetejére
tejföl
fahéjas porcukor

Az almákat meghámozzuk, a magházakat eltávolítjuk és először szeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk a gyümölcsöt.
A cukorral, a vaníliával és a fahéjjal 15-20 perc alatt félpuhára pároljuk. A pudingport/keményítőt kevés hideg vízben elkeverjük, az almához öntjük, és felforralva besűrítjük.
Miután langyosra hűlt, belereszeljük a citromhéjat.
A tortaformát vékonyan kikenjük olajjal. A réteslapok harmadát kisebb darabokra tépjük és két rétegben kibéleljük vele a formát. Az almatöltelék felét rásimítjuk és megszórjuk ízlés szerinti mennyiségű mazsolával.
Ezt a műveletet még egyszer megismételjük, végül az utolsó harmadrész réteslappal befedjük.
A torta tetejét vékonyan megkenjük tejföllel, hogy sütés közben ne száradjon ki.
200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a felső lapok szépen meg nem pirulnak.
Langyosra hűtjük, fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: