2014. február 6.

Vöröslencse-krémleves




Hozzávalók 4 személyre

30 dkg vörös lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 szál petrezselyemgyökér
1 közepes burgonya
2 babérlevél
1,5 l víz
őrölt fehér bors
10 dkg főtt, füstölt tarja

A lencsét leöblítjük és a megtisztított zöldségekkel és a babérlevéllel odatesszük főni.
Sózzuk, fehér borssal ízesítjük.
Ha a lencse és a zöldségek is puhára főttek, eltávolítjuk a babérlevelet és botmixer segítségével pürésítjük az egészet.
A tarjaszeleteket kevés olajon pirosra sütjük és ezzel gazdagítva kínáljuk a levest.



1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Már olyan régóta készülök ilyen lencsét főzni, de valahogy mindig elkerülöm. Pedig két csomagom is van otthon megbújva a fiókban... nagyon finom lehet.