2014. február 4.

Édes-savanyú oldalas



A sokadik ragacsos oldalas recept kipróbálása után mondhatom, hogy egyértelműen ez a változat viszi a pálmát. A csípős ízek kedvelői pluszban ízesíthetik csilipaprikával, úgy még finomabb.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg oldalas
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

szemes bors
4 evőkanál olaj

A mázhoz
2 dl ketchup
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál almaecet (vagy borecet)
4 evőkanál víz
2 evőkanál cukor
2 teáskanál étkezési keményítő
tört csilipaprika (elmaradhat)

A húst kisebb darabokra vágjuk és annyi vízben, amennyi éppen ellepi, a hagymákkal és a borssal teljesen puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk.
A máz hozzávalóit kikeverjük.
Nagyobb méretű lábosban 4 evőkanál forró olajon kicsit átpirítjuk a főzővízből kiszedett, puhára főtt húsdarabokat.
Ráöntjük a szószt, és pár percig főzzük, amíg a máz sziruposan, vékonyan be nem vonja a hússzeleteket.
Főtt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Chili & Vanilia receptje a Nők Lapja Konyha novemberi számából.

Nincsenek megjegyzések: