2014. február 2.

Sült alma



Hideg téli délutánok vagy esték desszertje, vaníliaöntettel vagy egy gombóc vaníliafagylalttal egészen remek kis édesség.

Hozzávalók

6 közepes méretű, savanykás alma
3 evőkanál sárgabaracklekvár
3 evőkanál méz
5 dkg mazsola
5 dkg szeletelt mandula
1/2 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vaníliakivonat
csipetnyi őrölt szegfűszeg

A vaníliaöntethez
3 dl tej
2 tojássárgája
2 evőkanál cukor
1 teáskanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat

Az almák magházát eltávolítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket.
A többi hozzávalót elkeverjük, megtöltjük vele az almákat, és 200 fokos sütőben 35-40 perc alatt puhára sütjük.
A vaníliaöntethez a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet és a vaníliát kevés tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a tojásos részt, és besűrítjük.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nyami, de szeretem! Vanília fagyival még nem is próbáltam. Remek ötlet!