2013. október 3.

Csirkeraguleves




Hozzávalók kb. 4 literhez

6 csirkeszárny
2-3 evőkanál olaj
2 sárgarépa
2 petrezselyemgyökér
20 dkg zöldborsó
10 dkg csiperkegomba
2 krumpli
2-3 evőkanál kiskocka tészta


A szárnyakat keresztben, a csontok találkozásánál háromfelé vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a húst, a kockára vagy karikára vágott sárgarépát és gyökeret, a felszeletelt gombát és a borsót.
Pár percig pároljuk, majd felengedjük vízzel.
Sózzuk, és lassú tűzön főzzük addig, amíg a hús majdnem teljesen megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott krumplit, majd kicsivel később a tésztát is.
Ha minden alapanyag puhára főtt, pótoljuk az időközben elpárolgott vizet, és ha szükséges, még sózzuk.


4 megjegyzés:

Roza írta...

Csodásan néz ki a levesed. Tuti nagyon finom volt!:)

Citromhab írta...

Ó, köszönöm szépen! Nálunk az egyik kedvenc ez a leves, nagyon gyakran készítem:-)

Unknown írta...

Gratulálok Képek alapján kerestem receptet és toronymagasan ez volt a leggusztább! Köszönöm, már indulok is a hozzávalókért. :)

Citromhab írta...

Köszönöm!:-)