2013. szeptember 27.

Dán vajas keksz






A közkedvelt omlós keksz házilag készült változata.


Hozzávalók

30 dkg finomliszt
20 dkg szoba hőmérsékletű vaj (nem margarin!)
10 dkg porcukor
1 nagyobb tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
késhegynyi só

A száraz hozzávalókat elkeverjük és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáöntjük a vaníliát, a felvert tojást, és most már fakanál segítségével alaposan kikeverjük.
A masszát habzsákba töltjük és sütőpapírral fedett sütőlemezre karikákat formázunk belőle.
200 fokos sütőben 8-10 percig sütjük, amíg színesedni nem kezd a keksz.

Recept forrása: itt

8 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon megy neked ez a habzsákos módszer! Ránéztére meg nem mondtam volna, hogy házilag készült.
Szépek és kívánatosak!

Citromhab írta...

Marisz, nem igényel különösebb ügyességet, úgy készül, mint a habkarika:-)

Illéskrisz Konyhája írta...

Ha ezt az én Jancsim meglátja... Állandóan ilyet kell vennem neki az Aldiban... Vittem azonnal! :o)

Mézeskalács írta...

Ó, de jó! Ki próbálom a gyerekeimen!:) Köszönöm!

Krisztina Deli írta...

Szia!

Szülinapra szeretném többek között ezt és a citromos kekszet elkészíteni.
Lehetne előre dolgozni,mert kétféle torta is lesz,meg még talán másik süti is,és nem tudom,ezeket megcsinálhatnám-e előre?

Üdv:Kriszti

Citromhab írta...

Szia!
Nyugodtan elkészítheted őket előre, ezek a kekszek zárt dobozban tárolva sokáig eltarthatóak.

Judit Pápainé Árki írta...

Szia milyen méretű cső van a habzsákon könnyen lehet formázni.

Citromhab írta...

Szia!
Nagy méretű csövet használtam. Kicsit igénybe veszi a csuklót, mire kinyomjuk a a kekszeket, de nem lehet lágyabbra hagyni a tésztát, mert akkor sütés közben nem tartja meg a formáját.