2013. szeptember 21.

Csokoládés panna cotta




Egy finom, gyors desszert hétvégére.


Hozzávalók

4 dl tejszín
2 dl tej
6 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1 púpozott evőkanál kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
10 g zselatin

A meggyöntethez
25 dkg magozott meggy
2-3 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
80 ml száraz vörösbor
80 ml víz
csipetnyi  fahéj
csipetnyi szegfűszeg
1 kávéskanál étkezési keményítő

A tejszínt, a tejet, a cukrot, a csokoládét, a kakaóport és a vaníliát addig melegítjük, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad.
A zselatint kevés hideg vízbe áztatjuk, majd felforrósítjuk és a tejszínes részhez keverjük.
Az így kapott alapot tetszőleges formákba öntjük és 3-4 órán át hűtjük.
A meggyöntethez a meggyet, a cukrot, a vaníliát és a fűszereket felforraljuk a vörösborral és a vízzel. Forrástól számított 10-12 percig lassú tűzön főzzük a gyümölcsöt. Kevés hideg vízben feloldjuk a keményítőt, a meggyhez öntjük és besűrítjük. Langyosra hűtjük.

A megszilárdult desszertet tányérra borítjuk és az öntettel tálaljuk.

5 megjegyzés:

Éva írta...

Ó, ez csodásan néz ki! Nagyon finom lehet és a meggyet is imádom!

Illéskrisz Konyhája írta...

Jaj nekem, de guszta!!! Az a lávafolyam rajta....

Ágnes Tóth írta...

Megcsináltam és imádja az egész család. :)

Ágnes Tóth írta...

Megcsináltam és az egész családnak ízlett. :)

Citromhab írta...

Nagyon örülök, hogy ízlett:-)