2013. április 13.

Szalalkális pogácsa




Nagyon gyorsan elkészíthető, finom pogácsa.

Hozzávalók
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg tejföl
1 tojás
25 g só
1 csomag szalalkáli
3 dkg reszelt sajt (füstölt is lehet)

A tetejére
1 tojás
reszelt sajt (füstölt is lehet)

A hozzávalókat összegyúrjuk, majd lisztezett munkafelületen 2-3 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát.
Kisebb méretű szaggatóval pogácsákat szaggatunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
Tetejüket megkenjük felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

4 megjegyzés:

Zsangyal írta...

Köszönöm! Köszönöm! Nagyon jó recept! És kivételesen a sütőm is hajlandó volt működni. :)

Citromhab írta...

Nagyon szívesen! Gyakran sütöm ezt a pogit, mert pikk-pakk kész, és mi is szeretjük:-)

Szilvia Albert írta...

Kedves Citromhab!Másnap is finom?











Citromhab írta...

Szilvia, a pogácsák mindig a sütés napján, frissen a legfinomabbak, így van ez ennél a poginál is. Másnap sem szárad meg, de persze már nem olyan omlós, mint előző nap.