Hozzávalók 4 személyre
8 szelet sertéskaraj
liszt a beforgatáshoz
1,5 dl olaj
50 dkg karfiolrózsa
A besamelhez
15 dkg vaj
12 dkg liszt
4 dl tej
só
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
10-15 dkg reszelt sajt
A karajszeleteket megmossuk, szélein a hártyát bevagdossuk, vékonyra kiverjük és besózzuk.
A karfiolt enyhén sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük.
A besamelhez a vajon világosra pirítjuk a lisztet, több adagban felöntjük a tejjel, miközben folyamatosan keverjük, hogy ne legyen csomós. Sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük.
A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és forró olajban minkét oldalukat megsütjük.
A sütésből visszamaradt olajat tepsibe vagy jénai edénybe öntjük, és belerakjuk a karajszeleteket.
Tetejükre karfiolt halmozunk, bevonjuk a mártással, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Forró sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul a tetején.
Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.
3 megjegyzés:
Nagyon finom, mi is szeretjük. Habár a múltkor olyan furcsa íze volt a karfiolnak, remélem nem permetszeres volt...
Sajnos, nem lehetetlen...én is vettem már almát, ami a kukában végezte, mert olyan vegyszerízű volt:-(
szívem csücske! megboldogult munkahelyemre ezért az egy dologért érte meg bejárni :)
Megjegyzés küldése