Könnyed, üdítő desszert sütés nélkül.
Hozzávalók 25 cm-es piteformához
A tésztához
30 dkg zabkeksz
15 dkg
olvasztott vaj
A krémhez
45 dkg natúr
joghurt
10 dkg cukor
1 dkg
zselatin
15 dkg mascarpone
1 kávéskanál
vaníliakivonat
2 dl tejszín
1 zöldcitrom (lime) reszelt héja és leve
½ citrom reszelt héja
2-3 dkg
étcsokoládé-forgács
A tetejére
reszelt zöldcitromhéj
reszelt
étcsokoládé
Elmorzsoljuk
a kekszet úgy, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Elkeverjük az olvasztott
vajjal, és az így kapott masszával kibéleljük a sütőformát.
A joghurtot
a cukorral, a vaníliával és a zselatinnal felmelegítjük annyira, hogy a cukor
és a zselatin feloldódjon, majd langyosra hűtjük.
A tejszínből
kemény habot verünk, hozzáadjuk a krémsajtot, a reszelt citrushéjakat, a
citromlevet és a csokoládéforgácsot.
Hozzáöntjük
a joghurtot és habverővel simára keverjük. Beleöntjük a krémet a tésztával
kibélelt formába és 2-3 órát hűtjük.
Ha
megdermedt, citromhéjat és csokoládét reszelünk a tetejére.
5 megjegyzés:
Fenomenális! :) most szívesen ennék belőle egy szeletkét :)
Köszönöm!:-)
<3
Húhaaaaaaa!Igazán guszta!
Remek recept!:))
Megjegyzés küldése