A rizslisztes máznak köszönhetően ez a zsömle kívül ropogós, belül puha és foszlós.
Hozzávalók
A tésztához
60 dkg liszt
2 dkg cukor
15 g só
1 tojás
2 dkg vaj
4 dl tej
3 dkg friss
élesztő
A mázhoz
90 ml
langyos víz
8 dkg
rizsliszt
1
csomag (7 g) szárított élesztő
1 evőkanál
cukor
1 csapott
kávéskanál só
1 evőkanál
olaj
A tésztához
másfél dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi
hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel
kelt tésztát dagasztunk.
Lefedve
langyos helyen duplájára kelesztjük. A tálban finoman átgyúrjuk a tésztát, majd
újra duplájára kelesztjük.
A mázat
legalább félórával a felhasználás előtt elkészítjük. Ehhez elkeverjük a száraz
hozzávalókat, hozzáadjuk az olajat, elkeverjük a langyos vízzel és
félretesszük.
Enyhén
lisztezett felületen nyolc egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát, zsömléket
formázunk belőlük, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk egymástól nagyobb
távolságra.
Újabb fél
órán át kelesztjük úgy, hogy félidőben megkenjük a tetejüket a rizslisztes
mázzal.
200 fokra melegített
sütőben 15 perc alatt megsütjük a zsömléket.
Villanysütő
esetén alsó-felső fokozatot bekapcsolva, légkeverés nélkül süssük 200 fokon
úgy, hogy a rács, amire a tepsi kerül, a sütő alsó harmadában legyen.
A máz forrása: www.timetocookonline.com
9 megjegyzés:
Delicious! Looks amazing!
Hű, de "vad" ! Nagyon guszta! :o)
Nagyon jól néz ki !Kipróbálós! :)
Köszönöm szépen!
Rebarbara, próbáld ki, remélem nektek is annyira ízlik majd, mint nekünk:-)
Sziasztok! ez tényleg nagyon finom a Tescoban lehet kapni nálunk mindenki szereti, Igy legalább otthon is elkészithetem.
Köszi
Igen, a Tesco terméke, mi is nagyon szeretjük, legközelebb a borsos változat készül majd:-)
Szia!
Elkészitettem és nagyon finom és nagyon szépek lettek!Sosem csalódom a receptjeidben4 Köszi szépen! :)
Vica, örülök, hogy sikerült és ízlett:-)
Megcsináltam, szépek is lettek de : én szeretném azt a csodás különleges illatot érezni mint ami a Tescós zsemléken van. Szerinted azt hogy csinálhatják ?
Megjegyzés küldése