A habkarika legalább annyira kapcsolódik a Karácsonyhoz, mint a mézeskalács vagy a bejgli.
Jól mutat az ünnepi asztalon, a karácsonyfán díszként vagy éppen ajándékba is adhatjuk.
Hozzávalók
15 darabhoz
2
tojásfehérje
kristálycukor
1 teáskanál
étkezési keményítő
Lemérjük a
tojásfehérjét, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá.
Gőz felett
kevergetve addig melegítjük a keveréket, amíg a cukor teljesen el nem
olvad. Vigyázzunk, hogy ne forrósítsuk fel nagyon, mert a tojás kicsapódhat!
Hozzáadjuk a
keményítőt, és habverővel nagyon kemény habot verünk belőle. Nyomózsákba töltjük, és
nagyobb méretű csillagcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt
sütőlapra.
80 fokos
sütőben 40-50 percig szárítjuk a habkarikákat.
5 megjegyzés:
Szia!
Járatlan vagyok habkarika-készítésben, de az elmúlt napokban egy nagyon elvetemült ötletem támadt. A kristálycukor mindenképpen kell bele? Nem helyettesíthetem édesítőszerrel, hogy a cukorbeteg barátnőm is ehesse? Vagy a kristálycukor kell ahhoz, hogy megmaradjon?
Előre is nagyon köszi!
Dorka
Tetszik! Ráadásul nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint gondoltam!:) lehet színezni is?
Dorka, a kristálycukor mindenképp kell bele, de próbáld meg esetleg nyírfacukorral, elképzelhető, hogy azzal is működik.
Yoli, persze, ízlés szerint lehet színezni.
Nagyon jónak tűnik q recept, a sütő ajtaját teljesen beszoktátok csukni?
Igen, csukott ajtónál, de időnként, 4-5 alkalommal egy pillanatra kinyitom a sütőajtót, akkor még gyorsabban száradnak.
Megjegyzés küldése