2012. október 6.

Guinness brownie




Az egyik legfinomabb csokoládés sütemény, amit valaha kóstoltam.

Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

35 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
15 dkg cukor
4 tojás
5 dkg kakaópor
1 teáskanál vaníliakivonat
1/4 kávéskanál só
3 dl Guinness sör
12 dkg liszt

A tetejére
2-3 evőkanál csokilencse

180 fokra melegítjük a sütőt. A tepsit sütőpapírral béleljük.
Gőz felett vagy mikróban megolvasztjuk a csokoládét és a vajat. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a kakaóport, a vaníliát, a sót és a sört. Végül a lisztet is beleszórjuk, és az egészet csomómentesre keverjük.
A tepsibe öntjük a masszát, megszórjuk csokilencsével és megsütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad a sütemény és akkor közel sem olyan finom.
Langyosra hűtve szeleteljük.

Forrás: www.aminglingoftastes.com


7 megjegyzés:

Culinaria Ungaria írta...

Nagyon jól néz ki és jól hangzik ám! Meddig sütötted? Mert a brownie-nak olyan jó kis szaftosnak, ragacsosnak kell belülröl maradnia... Lehetne "Malzbier"-t is használni a Guiness helyett??

teller-cake írta...

Hűha, ez nem semmi! Elmentve "feltétlen-kipróbálásra"...:)

Miner.hu írta...

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: http://www.facebook.com/gasztro.

Citromhab írta...

Elég gyorsan megsül, kb. 25-30 perc.
A "Malzbier"-t nem ismerem, de szerintem bármilyen kesernyésebb barna sör megfelel.

Teller-cake, köszönöm!

Miner, köszönöm szépen, nagyon örülök!

Illéskrisz Konyhája írta...

Éppen most láttam Csillánál is... Nagyon guszta itt is. Mentem a receptjét, jók az arányok. Egy kocka máris jöhetne belőle...

laceandleather írta...

Megsütöttem, a héten már másodszor. Először egy izesitett sörrel, azt hiszem almás volt, úgy is isteni, ma pedig Soproni barna sörrel, hát valami mennyei. Kicsit feldobtam, sütöttem belőle két lapot és közé CITROMHABot tettem :) Ez teljesen véletlenül alakult igy, de gondoltam meg kell osztanom Veled :) Imádta a vendégsereg, nem sokat hagytak, pedig diétázós bagázs. Köszi a receptet!

Citromhab írta...

Örülök, hogy ízlett!:-) Az ízesített sör remek ötlet, ki fogom próbálni.
A citromhab igen jó barátságban van a csokival, nagyon finom lehetett együtt:-))