Az olimpiai játékokra való tekintettel most egy igen népszerű angol krémdesszert következik.
Sütést nem igényel, ha délelőtt összeállítjuk, délutánra kellően összeérik, és a TV előtt ülve, szurkolás közben kanalazhatjuk is.
Hozzávalók 6 személyre
A vaníliakrémhez
4 dl tej
2 dl tejszín
4 tojássárgája
10 dkg cukor
4 teáskanál étkezési keményítő
1 teáskanál vaníliakivonat
Az összeállításhoz
20-24 babapiskóta
50 dkg piros ribizli vagy ízlés szerint más gyümölcs
4-5 evőkanál rum
2 dl tejszín
citromfűlevél
A vaníliakrémhez a tojássárgáját nagyobb méretű tálban habosra keverjük a cukorral, a keményítővel, a vaníliával és egy dl tejjel.
A maradék tejet és a tejszínt felforraljuk, majd folyamatosan keverve, vékony sugárban a tojásos keverékhez csurgatjuk. Visszaöntjük a lábosba a krémalapot, és lassú tűzön, kevergetve besűrítjük. Ne forraljuk fel!
Langyosra hűtjük a vaníliakrémet, majd összeállítjuk a desszertet.
25 cm átmérőjű, magas falú tál aljába rakjuk a kisebb darabokra tördelt babapiskóta felét, amit meglocsolunk a rum felével. A gyümölcsből maréknyi mennyiséget félreteszünk a díszítéshez, a maradék felét pedig a piskótára szórjuk, és rásimítjuk a vaníliakrém felét. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a második krémrétegre halmozzuk, végül a félretett gyümölccsel és citromfűlevéllel díszítjük.
3-4 órát hűtőben tartjuk, hogy a piskóta átpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
4 megjegyzés:
Olyan gyönyörű, hogy elnézegetem még egy darabig...
Csodás!:)
Hmmm, ez mennyeien néz ki! Sosem csináltam még triflet, de most kedvet kaptam hozzá, úgyhogy el is viszem a receptet! :)
Egyébként csodás fotókat csinálsz!
Krisz, Roza, köszönöm!
Szemi, Köszönöm!
Kétszer készítettem egymás után, de mindkét alkalommal pillanatok alatt elfogyott:-)
Megjegyzés küldése