2012. augusztus 25.

Nizza saláta




Akár még ebédre is elkészülhet ez a saláta, de vacsorára is tökéletes, érdemes kipróbálni.


Hozzávalók 4 személyre

1 fej saláta
15-20 dkg zöldbab
1 kis üveg (230 g) magozott, fekete olívabogyó
4 tojás
1 doboz tonhalkonzerv
2-3 paradicsom

A vinaigrette mártáshoz
30 ml olívaolaj
20 ml fehérborecet
1 teáskanál magos mustár
só, bors

Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a zöldbabot, majd leszűrjük. Keményre főzzük a tojást, a héját eltávolítjuk, majd negyedekbe vágjuk.
A salátát több vízben megmossuk, majd apróbb darabokra tépkedjük, és tálba tesszük. Hozzáadjuk a zöldbabot, a felkockázott paradicsomot, az olívabogyót és a tonhalat. A mártás hozzávalóit kikeverjük, ráöntjük a salátára, és lazán összeforgatjuk. Tetejére tesszük a tojásszeleteket, és tálaljuk.

1 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon jól néz ki!:) Éppen salátát kerestem holnapra!:)