Hozzávalók 26 cm-es kapcsos tortaformához
A tésztához
25 dkg liszt
6 dkg cukor
csipetnyi só
13 dkg vaj
1 tojás
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
1 kg túró
25 dkg cukor
4 tojás
13 dkg vaj
12 dkg búzadara
1 citrom reszelt héja
vanília
30 dkg málna, ribizli vegyesen
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, és fél órát hűtőben pihentetjük.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát. Kör alakúra nyújtjuk a tésztát, és a forma aljába nyomkodjuk.
A töltelék hozzávalóit a gyümölcs kivételével elkeverjük. A gyümölcs nagyobb részét óvatosan a túrós krémbe forgatjuk, és a tészta tetejére, a formába simítjuk. A maradék gyümölcsöt a krém tetejére rakjuk.
180 fokra melegített sütőben 60-70 percig sütjük.
Langyosra hűtjük, eltávolítjuk a tortagyűrűt, majd szeleteljük.
3 megjegyzés:
Nem is ettem még idén málnát, és már itt vége? Holnap veszek...A torta nagyon gusztán néz ki, el tudom képzelni, hogy milyen finom is...
Kellemes recept, érdemes lesz nekem is befűteni a konyhát miatta.
ma ustottem és nagyon jól sikerult, koszonoma tippet
Megjegyzés küldése