2012. június 10.

Fehérboros eperleves




Nagyon gyors, nagyon finom, és biztos siker...legalábbis az eperkedvelők körében.

Hozzávalók 4 személyre

1 kg eper
3-4 evőkanál cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 dl édes fehérbor

A díszítéshez
tejszín

Botmixerrel pépesítjük a megmosott epret a cukorral, majd szitán áttörjük, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe.
Vaníliával ízesítjük, és belekeverjük a bort. Ha gyerekek is fogyasztják, a bort szőlőlével helyettesíthetjük.
Jól behűtjük, és pár csepp ( lehet több is ) tejszínnel díszítve tálaljuk.

3 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Azta, micsoda színe van! Nagyon finom lehetett!

Nea írta...

Gyönyörűséges! Ezt mindenképpen el kell készítenem.

Citromhab írta...

Édeskonyha, nagyon finom:-)

Nea, ne hagyd ki, de tényleg, hihetetlen intenzív eper illata és íze van:-)