Nagy melegben mi lehetne finomabb, mint egy jeges desszert vagy fagylalt.
Hozzávalók:
A csokoládéfagyihoz:
4 dl tejszín
1 dl tej
5 tojás sárgája
7 dkg cukor
10 dkg étcsokoládé
1 kávéskanál vaníliakivonat
A meggyszószhoz:
20 dkg magozott meggy
6 g keményítő
50 ml víz
2 csapott evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
3-4 teáskanál meggylikőr
Fehéredésig keverjük a tojást a cukorral. A tejszínt a
tejjel felforrósítjuk, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a vaníliát, és
addig keverjük, amíg a csokoládé el nem olvad. Vékony sugárban a tojáshoz
öntjük a csokoládés tejszínt, majd visszaöntjük a lábosba, és lassú tűzön
kevergetve besűrítjük. Ne forraljuk fel!
A fagylaltalapot legalább 6-8 órán át hűtőben hűtjük, majd
fagylaltgépbe öntjük, és előírás szerint elkészítjük.
A meggyszószhoz a meggyet és a cukrot lábosba mérjük, és
forrástól számított 8-10 percig lassú tűzön főzzük, majd kanállal kicsit
szétnyomkodjuk a meggyszemeket. Ha nem szeretnénk, hogy meggydarabok legyenek a
fagyiban, botmixerrel pürésítjük.
Kevés vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáöntjük a meggyhez
és besűrítjük.
Ha kihűlt hozzáadjuk a meggylikőrt és vaníliával ízesítjük.
A csokoládéfagylalthoz adjuk a meggyszószt és lazán beleforgatjuk,
hogy ne legyen egynemű.
Meggyszemekkel és mentalevéllel díszítjük a fagylaltot.
3 megjegyzés:
Kár hogyha a képernyőt kezdeném nyalogatni az nem hűtene le. Gyönyörűek ezek a gombócok. A meggyes csoki pedig csodás kombináció!
Csodás hűsítő édesség, gyönyörű fotóval!
Köszönöm szépen!
Megjegyzés küldése