2012. április 2.

Citrom krémlikőr



Hétvégén legyártottam a húsvéti asztalra szánt likőrt. Aki szeretne ilyet, még nincs késő nekilátni, az ünnepekre éppen elkészül.


Hozzávalók:

4 nagyobb bio citrom
5 dl vodka
1 dl víz
20 dkg cukor
2 dl zsíros tejszín
1 kávéskanál vaníliakivonat


Nagyon vékonyan lereszeljük a citromok héját, vigyázva, hogy a fehér rész ne kerüljön bele.
Jól zárható (befőttes) üvegbe tesszük a reszeléket és felöntjük vodkával. Lezárjuk az üveget, és 1-2 napig hűtőben érleljük, időnként felrázzuk.
A második nap elteltével sűrű szövésű textilen leszűrjük a folyadékot.
A vizből és a cukorból szirupot főzünk, lehűtjük, majd a leszűrt alkoholos részhez adjuk.
Hozzáöntjük a tejszínt, vaníliával ízesítjük és elkeverjük.
2-3 napig a hűtőben tároljuk, hogy jól összeérjenek az ízek.

8 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon finom lehet!:-)

hankka írta...

Nagyon finom, üdítő-hűsítő itóka lehet! :)

Citromhab írta...

Nelli, Hankka, igen nagyon itatja magát, nem árt vele vigyázni:-)

Pici Cica írta...

Mennyi ideig tartható el elkészítés után? :)

Konstanzia Konstanzia írta...

Milyen tejszin megy bele?

Citromhab írta...

30%-os, normál tejszín kell bele.

Enikő Pusey írta...

Szeretném megkérdezni,hogy mennyi ideig áll el készítés után? Szuper blog egyébként, nagyon szeretem! :)

Citromhab írta...

Enikő, hűtőben tartva két hétig simán eláll.
Köszönöm szépen!:-))